Skincare Valerie

Pigmentatie

Cosmelan® wordt al meer dan 25 jaar lang gezien als dé methode om pigmentatievlekken te behandelen. Het is de enige behandeling waarmee je 95% van het diepliggend melasma, dat verantwoordelijk is voor hyperpigmentatie, kan wegwerken.

SkinCare-Valerie-21-min

Cosmelan

Dé wereldwijde nr 1 pigmentatiebehandeling

Cosmelan® wordt al meer dan 25 jaar lang gezien als dé methode om pigmentatievlekken te behandelen. Daarnaast is Cosmelan®  ook één van de weinige behandelingen die een verhelderend effect hebben bij melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Deze pigmentstoornis ontstaat door zonschade, medicatie en/of hormonen en is heel moeilijk te behandelen.

Deze gepatenteerde treatment van Mesoestetic is wereldwijd de enige op de markt die echt 95% resultaatgarantie kan aantonen. Dankzij het intensief correctief effect dat de overproductie van melanine in de melanocyten reguleert, kunnen ook nieuwe donkere vlekken bestreden worden.
De hyperpigmentatie verdwijnt dus niet alleen, maar heeft ook veel minder kans om terug de kop op te steken. De methode omvat 4 behandelingsfasen en dankzij de expertise van onze specialisten kunnen wij uitstekende resultaten geven aan onze patiënten.

Resultaat

De resultaten van een Cosmelan behandeling zijn snel te zien. Na één tot drie maanden gaan de pigmentvlekken verminderen. In sommige gevallen zijn de pigmentvlekken zelfs volledig verdwenen, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling.

Naast een zichtbare vermindering van de pigmentvlekken heeft de behandeling nog enkele andere voordelen zoals:

– bescherming tegen veroudering van de huid
– maakt de huid zacht en egaal
– vermindert acne en andere oneffenheden
– verhelderende werking van de huid

SkinCare-Valerie-19-min

Meest gestelde vragen

Bezoek 1: intakegesprek (gratis): skintake & huidscan. Bespreken en volledige uitleg van het volledige Cosmelan Traject. Opstarten voorbereidende producten gedurende 14 dagen.

​Bezoek 2: eerste behandeling: 2 dagen voor de Cosmelan behandeling wordt er een zachte peeling gedaan om de huid voor te bereiden . Hierdoor gaat het Cosmelan masker beter inwerken in de huid.

Bezoek 3: de Cosmelan behandeling zelf: het speciale cosmelan masker wordt deze dag aangebracht. Je verlaat die dag het instituut met het masker. Dit masker zal je +- 6 à 12uur moeten laten inwerken afhankelijk van het huidtype (best kom je dan ’s ochtends). 

Na de nodige inwerktijd wordt de peeling thuis afgenomen en dient de behandeling te worden verder gezet met de nodige thuisverzorgingsproducten.

Bezoek 4: controle en verzorgende gelaatsverzorging. Thuis wordt gestart met Cosmelan 2.

Bezoek 5: controle en verzorgende gelaatsverzorging. Na 1 maand is gemiddeld 80% van de pigmentatie verdwenen. Cosmelan2 dient vanaf nu 2 keer per dag te worden aangebracht.

Bezoek 6: Twee maanden na bezoek 5. Cosmelan2 wordt vanaf nu nog 1x per dag gebruikt tot 12 maanden.

BELANGRIJK

Het Cosmelan-traject is intensief en vraagt van jou een optimale medewerking. Om tot 95% vermindering van jouw hyperpigmentatie te garanderen, is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan thuisproducten en het advies goed opvolgt.

De eerste dagen kan de huid enkele zaken vertonen zoals:

*roodheid

*droog en trekkerig

*vervelling

*zwelling

*Jeuk

*branderig

Deze effecten zijn volstrekt normaal en kunnen 7 tot 10 dagen aanhouden.

De Cosmelan is een gepatenteerde peel, ontwikkeld door Dr. Krulig, plastisch chirurg in Venezuela en is volkomen veilig. Daardoor kunnen alle fototypes met de Cosmelan peel behandeld worden.