Skincare Valerie

Doffe huid & rokershuid

Roken is samen met de zon en stress de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.

Peelings-Skincare-valerie

Roken is samen met zon en stress de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. In sigarettenrook zitten er meer dan vierduizend giftige stoffen.  Het merendeel wordt direct door het bloed opgenomen en naar de bovenste huidlaag getransporteerd. 

De aders in deze huidlaag slibben dicht waardoor zuurstoftoevoer en collageenaanmaak vermindert. Dat verklaart ook waarom rokers last hebben van een vale grauwe huidskleur. Zodra je stopt met roken, zal je merken dat de kleur van je huid onmiddellijk verbetert.

 

Huidindicaties

Rokershuid kenmerkt zich door een vale en grauwe teint door de slechte doorbloeding, door de grovere structuur van de huid en de diepere rimpels.

Roken is samen met zon en stress de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.

Nicotine vernauwt de bloedvaten en vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Daarnaast breekt nicotine vitamine C af. Deze vitamine is onmisbaar als bouwsteen voor het aanmaken van collageen en elastine.

Dit betekent zuurstof en minder essentiele voedingsstoffen voor de huid.

Gevolg:

 • een grauwe huidskleur
 • meer rimpels
 • droge huid
 • een minder elastische huid

Resultaat

 • Wilt u een verbetering van uw huid ?

Microneedling is een techniek met mooie resultaten die  collageenaanmaak stimuleert, fijne lijntjes vermindert en een mooi effect heeft op verwijde poriën.

De fijne naaldjes brengen een effectief werkstoffenconcentraat tot diep in de huid en vullen zo rimpels en fijne lijntjes op.

Geselecteerde werkstoffen dringen door tot in de diepere huidlagen en activeren de opbouw van collageen en elastine.

Voor u betekent dit:

 • een zichtbaar frissere huid
 • minder oneffenheden en vlekken
 • minder grove poriën
 • minder lijntjes en meer stevigheid

Meestgestelde vragen

Kom zonder make-up naar je afspraak. Daarnaast is het aangeraden om voor je eerste behandeling al aan de slag te gaan met de juiste thuisproducten, zodat de peelings dieper kunnen inwerken en we een nog beter resultaat kunnen bekomen. Boek je dus jouw eerste Mesopeel? Kom dan eerst eens bij mij in het instituut, zodat ik je de juiste producten voor thuis kan adviseren.

Mesopeel passen we toe bij het verwijderen van dode huidcellen en is geschikt voor alle huidtypen. 

Mesoéclat is geschikt voor de beschadigde (photo aging) en rijpe huid.

Deze ultieme anti-aging peeling stimuleert celvernieuwing, vermindert imperfecties en regenereert de huid. Waardoor de huid zijn jeugdige volume weer terugkrijgt. Rimpels worden gladgestreken door de activatie van collageen- en elastinevezels.

Beide behandelingen kunnen los of in combinatie met een andere behandeling gedaan worden.

Mesopeel behandelingen bestaan uit een reeks van vijf behandelingen met telkens 10 tot 14 dagen tussentijd. Iedere behandeling kan afzonderlijk of in kuurvorm toegepast worden.

Eerst wordt de huid goed gereinigd waarna de peeling wordt aangebracht. Na de peeling gaan we de huid stabiliseren en extra boosten met actieve ingrediënten.

Indien gewenst wordt er nog een extra voedend masker aangebracht. We werken af met een voedende 24h crème en SPF 50+.

Mesoestetic haar behandelingen zijn zeer veilig. Afhankelijk van de toestand van de huid zal onze expert kiezen voor een oppervlakkige of middeldiepe peeling.  Al deze peelings zijn gebufferd. Dit wil zeggen dat de zuurtegraad van de huid onder controle blijft en zo de kans op irritatie geminimaliseerd wordt.

De eerste 48 uur na de behandeling:

 • Geen sauna / zwembad
 • Niet zonnen / zonnebank
 • Geen producten gebruiken met zuren en retinol
 • Niet harsen op de behandelde plaats
 • Bescherm de huid dagelijks met een hoge factor SPF (bij voorkeur van het Mesoprotech gamma)     

Voor een optimaal resultaat zijn de producten van Mesoestetic aangeraden voor thuisgebruik.

WAT MOET IK DOEN NA DE BEHANDELING?

Vermijd 24 uur na de behandeling make-up en kom twee weken erna niet onbeschermd in de zon. Daarnaast adviseren we je na jouw behandeling over de beste producten voor thuis zodat je een langdurig resultaat bekomt.